Honors i Distincions

Medalles de la Ciutat

La Medalla de la ciutat de Cornellà de Llobregat és una manifestació d'Agraïment municipal que té por Objecte premiar els mèrits extraordinaris que concurs en les persones físiques o jurídiques, públiques o privades, de qualsevol nacionalitat, l'actuacions personals o col·lectiva de les que Hi hagi tenído un ressò especial, o un Repercussió notable en els Àmbits cultural, artístic, científic, econòmic, social, polític o esportiu.

La Medalla de la ciutat Té dues categories, la Medalla d'or i la de metall.

Llistat de les Medalles d'Or, des del restabliment de la democràcia.

 

Regidores i regidores honoraris

La contribució de l'ajuntament per transformar la  nostra ciutat, ha estat extraordinària al llarg dels darrers anys. El 3 d'abril de 2014 es va celebrar els 35è aniversari de les primeres eleccions municipals democràtiques i el 19 d'abril, la constitució dels ajuntaments democràtics. La feina de totes aquelles persones i de les que han vingut després ha jugat un paper important en la modernització i la transformació dels nostres pobles i ciutats. A la seva dedicació, altruista i vocacional, els devem la millora de la nostra qualitat de vida actual.

Aquell any 1979 la ciutat de  Cornellà de Llobregat patia moltes mancances, dèficits socials, urbanístics, d'infraestructures i de serveis. Els nous electes escollits van haver de començar pràcticament des de zero, amb molta empenta i il·lusió. Per això, el nostre ajuntament, coincidint amb la commemoració d'aquesta efemèride va actualitzar el Reglament Especial Regulador del Protocol, Honor, Distincions i Premis de Comellà de Llobregat i en Ple municipal va acordar homenatjar aquelles dones i homes que es van posar al servei des ciutadans i ciutadanes  i dels que al llarg d'aquests anys han continuat la seva tasca. 

"Nomenar als senyors Estetan Cerdán Francés i José Cano Garcia regidors honoraris d'aquest Ajuntament, a títol pòstum, com a reconeixement municipal a les seves trajectòries i per les acreditacions que consten en l'expedient administratiu."

"Nomenar, amb efectes 28 de març de 2014, regidors i regidores honoràries d'aquest Ajuntament, com a reconeixement municipals a les seves trajectòries i per les acreditacions  que consten en l'expedient administratiu" [Veure relació]

 

Altres distincions honorífiques

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, en reconeixement d'especials mereixements o serveis extraordinaris, podrà designar una via pública, un complex urbà o una instal·lació municipal, amb el nom d'una persona física vinculada a la ciutat.

Així mateix podrà erigir monuments o plaques commemoratives referides a persones físiques vinculades amb la ciutat, com a reconeixement a la seva tasca o a la seva trajectòria professional o personal, quan aquesta hagi redundat en benefici de la ciutat.

"Concedir a la senyora Pilar Pons Lax, en reconeixement dels especials mereixements envers la ciutat de Cornellà de Llobregat, la distinció d'assignar la denominació a l'Estadi Municipal de Rugbí i Atletisme amb el nom de Pilar Pons, ubicat en les confluències de l'avinguda Baix Llobregat i el carrer del Rugbi.