Actualidado: 26 abril 2018

NOTÍCIES:

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat revalida per tercer any consecutiu el Segell Infoparticipa amb la puntuació màxima del 100%

 

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, va rebre el passat dimecres 25 de maig a la tarda el Segell Infoparticipa, el reconeixement que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que acredita haver assolit el 100% dels nivells de transparència en la gestió i la qualitat de la informació que es trasllada a la ciutadania.

Amb aquesta distinció l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat demostra la voluntat per millorar dia rere dia tant en matèria de la de gestió com de la qualitat de la informació que transmet al conjunt de la ciutadania.

És el tercer any consecutiu que l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat aconsegueix el Segell d'Infoparticipa, però la primera vegada que assoleix el màxim de la puntuació. Cal destacar que la feina constant que des del consistori s'està portant a terme en matèria de millora en la Transparència i Govern Obert no es queda amb aquest reconeixement, només recordar que en la darrera edició d'avaluació de transparència municipal de 2017 realitzada per Transparency Internacional (rànquing ITA) es va assolir el 99,4%.

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat és un dels 19 municipis de tot Catalunya que han assolit el 100% en l'avaluació de l'Infoparticipa creat per la Universitat Autònoma de Barcelona. El Consell Certificador avalua 52 indicadors diferents sobre la informació que els ajuntaments mostren a les seves webs sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius i econòmics (pressupostos, salaris, contractacions i subvencions), també la informació que es dóna sobre el municipi i les eines de participació ciutadana.

Amparo Moreno, la directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, Miguel Ángel Gimeno Jubero, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i Virginia Luzón, vicerectora de Comunicació i de Promoció de la UAB, van lliurar el Segell Infoparticipa la tarda d'aquest dimecres en un acte que es va fer a la sala d'actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra.

Notícia relacionada >>>

 

Mapa Infoparticip@ de la Comunicació Pública

 

La facultat de periodisme de l'UAB ha creat el Mapa Infoparticip@, com una eina que ha de facilitar avaluar els recursos que els ajuntaments ofereixen als seus webs per garantir la participació ciutadana en el control democràtic i basat en el Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública.

L'Ajuntament de Cornellà després d'obtenir en el segell 2015 i havent-lo renovat el 2016, consolida el treball que s'està realitzant en matèria de proximitat i transparència.